Audio Trends Forum Ana Sayfa    AUDIO TRENDS         TÜRKIYE'NIN EN ZENGIN IÇERIGE SAHIP HI-FI FORUMU !                          HI-FI HAKKINDA EN SON HABERLER AUDIO TRENDS'DE !                          ÜCRETSIZ ALIM SATIM BÖLÜMÜ HIZMETINIZDE.
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt    ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 
Trends Audio TA-10.1 Modifikasyonu

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Audio Trends Forum Ana Sayfa -> Modifiye
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Mihran Silifkeli
Site Yöneticisi

MesajTarih: Pts Ağu 06, 2007 23:55 pm    Mesaj konusu: Trends Audio TA-10.1 Modifikasyonu Alıntıyla Cevap Gönder

Trends TA-10 vs M.Mardis Signature Edition vs Gesvages Edition

Bildiğiniz gibi biraz merak biraz da inat sebebiyle getirttiğimiz dijital temelli Trends Audio TA-10 model ampli ve benzerleri son iki senedir hifi sektöründe pek çok tartışmaya yol açtı.Genel anlamda bu amplilerin ucuz versiyonları sahip oldukları yuksek F/P oranları ile çok olumlu eleştiriler alırken pahalı versiyonları geleneksel high end ampliler karşısında kafa karışıklığına yol açtı.20 dolarlık kitlerden bir iki yüz euro luk modellere kadar ilk gurupta yer alan cihazlar buyük bir satış başarısı yakaladı ve haklarında fan siteleri, forumlar oluşturuldu.Bu cihazlar basit yapıları ve minimal parça sayıları sayesinde modifikasyona ve geliştirilmeye açık cihazlar.Özellikle fiyatlarını düşük tutmak adına ucuz malzemelerin kullanılması kaliteli malzemelerle yapılan değişikliklerin ses üzerinde olumlu etki yapmasını sağlıyor.Ucuz versiyonların en iyisi olduğu idda edilen Trends TA-10 da bu tip modifikasyonlardan nasibini bol bol alıyor.Pek çok kullanıcı ve bazı firmalar bu cihaz üzerinde modifikasyonlar uyguluyor.Hatta bazı firmalar doğrudan modifiye edilmiş versiyonlar satıyor.Bu versiyonların en ünlüsü Hawaide yaşayan Michael Mardis in yaptığı.Bu yazıda standart model, Mardis Edition ve bizim yaptığımız Gesvages Edition u karşılaştıracağız.
Standart cihazı ilk dinlediğimizde fiyatından bağımsız olarak sesinin piyasadaki pek çok cihazla kıyaslanabilecekseviyede olduğunu düşündük.Cihaz hakkında okuduklarım ve tecrübelerim neticesinde ne tip değişiklikler ve geliştirmeler yapabileceğimi görmek için cihazı incelemeye, zayıf ve eksik yonlerini araştırmaya başladım.Cihazın üç temel zayıflığı var.Düşük malzeme kalitesi, hatalı pcb tasarımı, kötü besleme.Cihaz içinde kalbi sayılacak T2024 cip dışındaki kritik parçalar potans, sinyal capasitörleri, beslemedeki tank capasitörleri, RF ve EMI ye açık air core bobinler, iç kablolama, rca ve speaker soketleri.Tecrübelerime göre her parça ses üzerinde farklı bir etki yapıyor.Sesin kalitesini ve tonalitesini en çok giriş capasitörleri değiştirirken, tank capasitörlerinin değerlerinin büyütülmesi dinamizim ve basa olumlu etki yapıyor.Standart cihazda kullanılan no name volum potu ses üzerindeki en sınırlayıcı parçalardan biri.Bunun kaliteli bir başkasıyla değiştirilöesi bayağı etkili.Standart cihazın ilk versiyonunda her kanal için ibir adet 220 mf 16v tank capasitör kullanılırkenMardis versiyonunda bunlar 1200 mf 16v Panasonic marka olanlarla değiştirilmiş.Sanırım bunu olumlu etkisini kabul eden üretici yeni versiyonunda 220 mf 16v luk capasitörleri 1500 mf 16v Sanyo ile yenilemiş.M.Mardis de yeni versiyonda bunların yerine 2700 mf 16 v Panasonic kullanmış.Bu değişikliklercihazın sesinde dinamizim ve baslara rezerv güç kazandırmış.Gene 2.2 mf 250 v luk giriş capasitörleri de boyut sorunu nedeniyle Bennic marka olanlarla yenilenmiş.Mardis no name 50k luk potu Panasonic marka olanla değiştirmiş.RF ve EMI ye açık aiır core bobinleri de bakır bir şerit ile shield lemiş.Bütün bunlar malzeme kalitesini iyleştirme adına yapılan değişiklikler.Mardi tasarıma bir yerde müdahale etmiş.Giriş sinyalini pcb üzerindeki yolu by pass edip shield li bir kablo ile rca connectörlerden alıp direk pota girmiş.M.Mardisin modifikasyonları burda bitmiş.
Gesvages versiyonunda ben potans olarak 50k yerine 100k Alps kullandım.Bu noktada Mardis versiyonundan avantajlıyız.Tank capasitörü olarak 3300 mf 16v Daewoo, giriş capasitörlerinde piyasanın en kaliteli ürünlerinden Hovland Musicap 2.2 mf 250 v kullandım.Cihaz içindeki sinyal ve speaker kablolarında Van Den Hul, power kablosu olarak da Furutech kullandım.Shilding için 1.5 mm kalınlığında bakır plaka ile kutu içini ve air core bobinlerin etrafını kaplayıp toprakladım.2024 chipin soğutulması için bir heat sink kullandım.Ayrıca tank capasitörlerinin beslemesini pcb üzerindeki yolu by bass ederek Frutech kablo ile direk verdim.Mavi power gösterge ledi de turuncu mat led ile değişti.Bütün bu değişiklikler yapılmadan önce bütün eski parçalar sökülüp kullanılan kalay oranı yüksek kalitesiz eski lehimler lehim pompasıyla temizlenip pcb tinerle temizlendi ve yeni lehim kaliteli gümüş lehim ile yapıldı.Kullanılan Hovland capasitörler büyük boyutları nedeniyle kutuya sığmayacağı için ekstra bir kutu daha kullanıldı.Hovland capasitörler bakır ile kaplanıp bu kutuya yerleştirildi.İki kutu esnek bir malzeme ile birbirine yapıştırıldı.Bu kutu ayrıca akü besleme için bağlantı noktası olarak da kullanıldı.Cihazla birlikte gelen SMPS ün kalitesi oldukça düşük.Bütün dünyada alternatif olarak Skynet 8080 ve akü beslemesi tercih edilmekte.Ben de akü beslemeyi denedim ve daha yumşak ve akıcı bir ses ürettiğini duydum..Akü olarak piyasada bulunabilen en iyi markalardan biri olan Yuasa nın 12 v 7 Ah modelini tercih ettim.Stinger akü kablosu ile canon tipi connectör ile ampliye bağladım.Cihaz hem 12 v AC/DC adaptör hem akü ile çalışabilecek şekilde ayarlandı.

--------------------Standart------ ------------Mardis-------------------------- Gesvages
tank caps:----- 1500mf Sanyo---- -----2700 mf Panasonic---- ------3300 mf Daewoo
input caps: -----no name ---------------2.2 mf Bennic--- -------------2.2 mf Hovland
pot:-------------50k no name------------50kPanasonic----------------100k Alps
shielding: ------yok ------ ---------------sadece air core kutu,------- caps ve air core
kablolama: -----no name----------------no name---------------------- Van Den Hul
rca,spkcon:----- no name ---------- ----no name-----------------------opsiyonel Cardas
besleme:--- -----SMPS------- ------------SMPS--------------------------- Akü ve SMPS
soğutma: --- ----yok----------------------yok------------------------------ heatsink

En son Mihran Silifkeli tarafından Pzr Ağu 12, 2007 13:59 pm tarihinde değiştirildi, toplam 9 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Asım Uysal

MesajTarih: Prş Ağu 09, 2007 11:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Trends'in sevgili Mihran'ca özel olarak değiştirilmiş hali de bir kaç gündür bizde idi ve Gesvages CD okuyucu ile ilgili iletimde bahsettiğim aynı kaderi paylaşıyordu, bizim dinleme odasında... Yani yoğunluktan, geldiğinden beri dinleme düzenini kuramamıştım bir türlü. Dünkü Gesvages CD okuyucu dinleme deneyiminden sonra bu gün de bu "nokta"ları deneme - dinleme fırsatım oldu. Düzenek aşağı yukarı dünkü ile aynı. Bu kez CD okuyucu Creek Destiny, ara kablo yine QED Silver Spiral, hoparlör kablosu QED XT350 ve Trends, Mihran’ın profesyonelce hazırlamış olduğu özel bir kablo ile bağlı olduğu minik bir akü ile besleniyor. Hoparlörler de, dünkü gibi, Lyeco 8 inç tek sürücülü, çift ağızlı “dev”leri... Oldukça komik görünen bir manzara idi, siz ne dersiniz? :

Trends’in değişiklik yapılmamış, standart halini daha önce bizdeki çeşitli hoparlörlerle denemiş, dinlemiştim. Bu deneyimimle ilgili, başka bir forumda ilettiğim yorumum şöyle idi :

Creek'in OBH15 pikap önyükseltecinden bile daha küçük boyutlara sahip bu alet, yaz ayları dolayısı ile seyrelmiş cihaz kalabalığımız içerisinde bile hemen kayboldu gitti... Arayan, cihaz rafının dikey borularının arkasında kalan Trends'i bulmakta oldukça zorlandı...

QED Airloc muz bağlantı uçlu QED XT350 hoparlör kabloları ile bizdeki muhtelif hoparlörlere, ve QED Silver Spiral kablo ile Creek Destiny CD okuyucuya bağlandı. Kabloların bağlantı ağırlığı bu minik yükselteçten fazla idi ve zavallı bu yüzden dört ayak üzerinde durmakta oldukça zorlanıyordu. Bu tür kablolar kullanıldığında üzerine bir ağırlık koymakta yarar var.

Orada kurulu duran ATC SCM19'lar, Trends'in gönderdiği elektronların ilk konukları oldular... Durum öyle ya da böyle şaşırtıcı idi. 85dB'lik koca ATC'lerin beklentisi tabii, ses bobinlerinin biraz daha kuvvatle sarsılması yönünde idi ama, ses ayarı saat oniki konumundaki Trends'in gönderdiklerinin hepsini alıp olabildiğince ortama vermeye çalıştılar... Doğrusu ben Trends'in SCM19'ları rahat sürdüğünü söyleyemeyeceğim, ATC'nin çok "bol" geldiğini söylemeliyim ama daha sonraki denemelerle karşılaştırdığımda, Trends'in verebileceklerini en iyi SCM19'la anlayabildiğimi de belirtmeliyim.

Vefa'nın bahsettiği hıslamanın cihazın genel ırası olup olmadığını bilemiyorum ama böyle bir hıslama mevcut. Kullanılan hoparlöre göre etkisi değişmekle birlikte bizim denemelerimizde genel olarak hoparlörden bir metre kadar uzaklaşıldığında farkına varılamayacak kadar etkisini yitirdiğini gözlemledik.

SCM19'ların oturduğu Epos ST21 sehpaların sonraki konuğu Epos M12.2 hoparlörlerdi. Daha sonra Epos M5 ve son olarak da Vefa bey'in yeni Jordan uygulaması olan tek sürücülü sütun kabinleri ile dinledik.

Benim kulak tercihlerime göre, Trends'in bizde denediğimiz hoparlörlerle eşleme başarısı sıralaması en iyiden en kötüye şöyle oldu :
(Bu iyilik sıralaması hoparlörün sürülmesi başarısından çok, genel müzikal tepke başarısı anlamında ve benim tercihlerime göre yapılmıştır)
Keskin dişlerinin kovuğunda gezinmekle beraber ATC SCM19'lar,
Vefa Bey'in yeni Jordan uygulaması sütunları,
Boyu boyuna, endamı endamına daha uygunca görünen Epos M5'ler,
SCM19'lar kadar kovuk boşluğu bırakmamakla beraber biraz daha sarsıntı bekleyen M12.2'ler.

Olaya bu hoparlörln Trends tarafından sürülebilmesi anlamında bakılması sonucu sıralama ise iyiden kötüye şöyle değişir :
Epos M5
Vefa Bey'in yeni Jordan uygulaması sütunları,
Epos M12.2
ATC SCM19

"Hiend" sesi bir "kütük olarak tanımlayalım ve bu sesi anlayabilmek adına diyelimki tam tamına bir kütüğü ele alma şansımız yok ve laboratuar "örnekleme"si ile anlamaya, tanımlamaya çalışıyoruz... İşte Trends, bu "kütük"ten keskin bir bıçakla alınmış bir "yonga" sanki. Ama bu "örnekleme" yanlış olmuş, zira o "kütük"ün tüm özelliklerinin hepsini birden taşıyan bir yonga olamamış, zira zaten o "kütüğün" yapısı örnekleme ile anlaşılabilecek kadar eşyoğunluklu ve eşdağılımlı değil...

Duruluk ve müzikal ayrıntı hiç ama hiç fena değil, hatta bunun çok ötesinde bayağı bayağı iyi. Ancak bu seste bazı boşluklar var. Vefa ile konuşurken o da dile getirmişti bir ara, doldurulması gereken "kareler" var, tüm çapraz bulmaca içerisinde... Orta seslerde bayağı bir kuruluk hissediyorum. Bunun bir miktar nedeni cihazın pişme durumu da olabilir. Tiz ayrıntısı bana eleştirilesi gelmedi. Baslar ise şöyle... Eğer gözünüzü kapatıp bu sesin normal boyutlardaki bir katıhal yükselteçten geldiğini varsayarsanız, eleştirecek bir şeyler bulabilir, bazı kulplar takabilirsiniz. Ama gözünüzü açıp, arayıp tarayıp bir türlü göremediğiniz ve hepi topu on küsur watt güç aktarabilen (yanılıyor muyum?) bu yükselteci değerlendirmeye aldığınızda, iteklediği bası oldukça tatmin edici ve ayrıntılı bulabilirsiniz.

Hoparlör eşlemesine gerçekten dikkat etmek gerek. Orta seslerde azıcık "renklendirme" ve biraz abartılı bir hayat doluluk sunabilen hoparlörlerle eşlemesi, bana göre tabii, daha iyi oluyor gibi.

Sonuçta bu alet, giriş düzeyi ve hatta bazı orta düzey olarak sunulan yükselteçler için, stereo müzikallikte çok ciddi, ama çok ciddi bir seçenek. Ama üst sınıflarla yarıştırabilecek bazı "örneklemelere" sahip yalnızca, her şeye değil. Ama kulak tercihine göre ve yılların getirdiği bazı bıkkınlık duyguları ile bazıları bu cihazı, tabii ki sunduğu bu çarpıcı örneklemeler ile, sahip oldukları 10.000'lık yükseltece tercih edebilir, ne diyeyim?... Ama bende sanırım henüz öylesine bir imge oluşturmadı...

Bunun ötesinde ciddi bir ikinci, ya da üçüncü sistem ana birimi. Kablolamayı uygun bir şekilde halledebilirseniz, bunu ya hoparlörlerden birinin, ya da söz gelimi CD okuyucunun arkasına saklar, bilmeden dinleyenlere, "hoparlörlerim aktif", ya da "Audiophile'likte öyle bir aşamaya geldim ki artık, CD okuyucum hoparlörlerimi bile doğrudan sürüyor" diye şaka yapabilirsiniz...

Bu kez belki de Trends için en uygun hoparlörlerden biri dinleme odamızda kurulu idi. 91 – 92 dB civarında bir hassasiyete sahip olan Lyeco sürücüler, hernekadar bağlı bulunduğu kabinin devasalığı nedeni ile Trends’le görsel zıtlığın doruklarında ise de, ilk denemelerde kullanılan hoparlörlere göre, sürülebilirlik açısından oldukça uygunlardı.

Sevgili Mihran’ın Gesvages CD okuyucusunu bir gün önce denerken kullandığım CD’ler, bu kez Creek Destiny CD okuyucusu içinde sırayla döndüler. Ama bu kez ikişer kere, dönüşümlü olarak özgün Trends ve özel işlem görmüş Trends için ayrı ayrı...

Yukarıda bahsi geçen hıslama, ya da “hhhhhhhh” sesi, özgün Trends, Lyeco’lara bağlı iken daha kuvvetli duyuluyor. Ama bu ses özel işlem görmüş Trends’de ortadan kalkmış durumda. (Pot yine 50k seçilse idi “hhhhh” devam eder miydi acaba?...)

İki Trends’de ses seviye ayarı farklı konumlarda eşleniyor. Söz gelimi özgün Trends’de saat dokuz konumunda aldığınız ses basıncını, özel işlem görmüş olanda aşağı yukarı saat bir - iki konumunda alıyorsunuz. Ancak burada şunu hemen belirtmek lazım : özgün Trends’de ses seviye ayarını saat ikiler – üçler gibi noktalara aldığınızda seste olumsuz etkileşimler başlıyor, oysa özel işlemlide böyle bir sorun yok, aksine, etkileşimsiz ayar özgürlüğü tüm ayar aralığına yayılmış durumda. Dolayısı ile oturup müzik dinlemek için yapacağınız ortalama ses seviyesi ayarı sizi hiç bir şekilde sıkıntıya sokmuyor.

Özgün haline göre özel işlemlide (akülü!..) sakinlik ve huzur inanılmaz keyifli bir noktada. Yukarıda bahsi geçen boşta kalmış çapraz bulmaca karelerinin önemli sayılacak bir kısmın daha dolduğu hissediliyor. Sahne, gözleri kapatıp hemen gülümsemeye ve müziğe kapılmaya yol açıyor, çok keyif verici. Orta seslerdeki kuruluk bayağı bir aşılmış durumda. Bas denetimi oldukça iyi ve ayrıntıdaki artış, yine gülümsetiyor insanı.

Ve özel işlemli, akülü Trends, kurulu donanım bileşenleri ile bu kez, dün Gesvages CD okuyuculu kurulumun yeterince yapamadığını yapabiliyor : de Burgos yönetimindeki New Philharmonia’nın Asturias’ındaki fagotları bana daha az zorlanarak duyuruyor... Evet, “Can Can”daki yaylı sazlar dörtlüsü de bu kez, kendini vurmalı grubunun cümbüşünden daha kolay ayırabiliyor...Hele John mcLaughlin’in usta parmakları ile yarattığı vibratosu, o huzur dolu sessiz derinliğe doğru ne de güzel sönümleniyor... Zerdüşt Böyle Buyurdu’nun girişindeki trompetler bayağı bayağı olması gerektiği yerdeler ve soldan döküle döküle üzerinize gelen timpani de, İskoç Ulusal Orkestrası’nın salonunda hissettiriyor kişiyi.

İster o yükselteç olsun, ister bu yükselteç, konu dışı belki ama, bu tek sürücülü hoparlörlerde barok müzik dinlemenin keyfi de bir başka oluyor canım... Bu Charpentier CD’si yıllar öncesinde de benim temel deneme CD’lerimden biriydi. Son zamanlarda bir kenarda unutmuş olduğumu farkedip yine elimden düşürmez oldum...

Sevgili Mihran, hep yapageldiği gibi, yine bir ürüne ciddi kademelerle sınıflar atlatmış. Ve bu ürün de bence, ulaştığı sınıf içinde çok ciddi bir seçenek olmuş. Eline sağlık dostum.
Tel. 0312 4662169 - 0312 4662170
Belgegeçer. 0312 4662175
Eposta. sigmases@sigmases.com
Ağ sayfaları. www.sigmases.com
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Mihran Silifkeli
Site Yöneticisi

MesajTarih: Prş Ağu 09, 2007 11:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sağolasın Asım abi,
Doğruyu söylemek gerekirse bu başarıda standart cihazın yapısı ve kullanılan parçaların kalitesi büyük faktör.Emin olun bazı direnç ve malzemeleri de bulsak bu cihaz çok daha ciddi performanslar verebilir.
kondo
Misafir

MesajTarih: Prş Ağu 09, 2007 19:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

mihran bey emeğinize sağlık. asım bey yorumlarınız için çok teşekkürler. acaba 100 db lowther sürücü ile nasıl sonuç verir.
Başa dön
inispiritusengtum
Misafir

MesajTarih: Cum Ağu 10, 2007 09:04 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sayın ashoke kaleminize... sayın mihran elinize sağlık....
Başa dön
Mihran Silifkeli
Site Yöneticisi

MesajTarih: Cum Ağu 10, 2007 09:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kondo yazmış:
mihran bey emeğinize sağlık. asım bey yorumlarınız için çok teşekkürler. acaba 100 db lowther sürücü ile nasıl sonuç verir.

Kondo ve İnis çok teşekkürler.

Doktorcum ben cihazı Vefa beyin orjinal Lowther dizaynlı, DX3 sürücü ile yaptığı speakerda dinledim.Doğrusu sizin de dinlemenizi tavsiye ederim.Zamanında 11.300 usd lik Loth-X dinlemiş biri olarak şok oldum doğrusu.

En son Mihran Silifkeli tarafından Cum Ağu 24, 2007 19:37 pm tarihinde değiştirildi, toplam 4 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Asım Uysal

MesajTarih: Cum Ağu 10, 2007 09:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Mihran yazmış:
.. Kondo ve İnis çok teşekkürler.

Doktorcum ben cihazı Asım beyin (!) orjinal Lowther dizayna DX3 sürücü ile yaptığı speakerda dinledim.Doğrusu sizin de dinlemenizi tavsiye ederim.Zamanında 11.300 usd lik Loth-X dinlemiş biri olarak şok oldum doğrusu.

"Asım Bey", "Vefa Bey" yakın iki ankaralı arkadaş, habire karıştırılıyor, doğal tabii... Very Happy Very Happy
Tel. 0312 4662169 - 0312 4662170
Belgegeçer. 0312 4662175
Eposta. sigmases@sigmases.com
Ağ sayfaları. www.sigmases.com
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Mihran Silifkeli
Site Yöneticisi

MesajTarih: Cum Ağu 10, 2007 10:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Asım Uysal yazmış:
Mihran yazmış:
.. Kondo ve İnis çok teşekkürler.

Doktorcum ben cihazı Asım beyin (!) orjinal Lowther dizayna DX3 sürücü ile yaptığı speakerda dinledim.Doğrusu sizin de dinlemenizi tavsiye ederim.Zamanında 11.300 usd lik Loth-X dinlemiş biri olarak şok oldum doğrusu.

"Asım Bey", "Vefa Bey" yakın iki ankaralı arkadaş, habire karıştırılıyor, doğal tabii... Very Happy Very Happy

Düzelttim Vefa Uysal abi ! Very Happy Very Happy Very Happy
Mihran Silifkeli
Site Yöneticisi

MesajTarih: Cum Ağu 24, 2007 20:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Trends TA-10.1 in forum üyelerimizden sn.Kortin için modifiye edilmiş versiyonu.
50k Alps pot(on/off)
Daewoo caps
Soğutucu
Direk sinyal yolu (PCB by-pass)
Direk besleme (PCB by-pass)
Van den Hul ve Furutech iç kablolama
Kutu ve air core çevresinde bakır shilding ve şaseleme

hennessy75
Moderator

MesajTarih: Sal Nis 15, 2008 16:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

dün akşam mihran abinin modifiye ettiği bir versiyonunu dinleme şansım oldu. Fiyat performans karşılaştırmasına baktığım zaman bu işe sony pioner gibi komple olan cancanlı versiyonları Smile ile başlayacağına böyle bir modifiye ile giriş seviyesi bir cd çalar veya dvd çalar ile bileki dünkü dvd çalar performansı gerçekten yabana atılmayacak bir alet alternatifler arasında dinleti yapılacak bir modifiye olarak gözüme çarptı.
ionian

MesajTarih: Pzr Arl 13, 2009 23:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba Mihran Bey,
Yaklaşık bir yıl önce sizin aracılığınızla gene daha önce sizin modifiye ettiğiniz ikinciel bir TA-10.1 almıştım. Halen kullanmaktayım.

Sitesinde çıkış olarak
Output Power: 2 x 15W @ 4ohm - 2 x 10W @ 8ohm
olarak ifade edilmiş.

Yukarıda fotoğrafını eklediğim bendeki cihazda şu an 8ohm olarak mı ayarlı durumda. Bu ayar nereden yapılmakta? Bir de sizin modifiyeniz sonucunda çıkış gücünde artış sağlanmış mıydı yoksa standart 8ohm 10W olarak mı çalışmakta? Üzerinden epey bir zaman geçti ama, hatırlayabildiğiniz kadarı ile cevaplarsanız sevinirim. Smile
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Mihran Silifkeli
Site Yöneticisi

MesajTarih: Pts Arl 14, 2009 00:55 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba,
modifikasyon sonrası çipin daha iyi soğutulmasıyla güçte ufak bir artışın yanında tank kapasitörlerinin daha yüksek değerde kullanılmasıyla özellikle baslarda daha iyi bir netice vermektedir. Gördüğüm kadarıyla temel modifikasyonların çoğunu yapmışız.
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Audio Trends Forum Ana Sayfa -> Modifiye Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız